dissabte, 30 de maig del 2015

Gallines i pollets

Pollets al Serradet de Barneres

Al Serradet de Barneres a més de les ovelles tenim gallines. Amb la idea de tenir ous per l'autoconsum. Diguem que les tenim en dues línies diferents. Per un cantó tenim el galliners amb 3 gallines i un gall de raça Pota-blava (del Prat). És una raça autòctona de creixement lent, molt guapes. Ens ponen un ou al dia i de tamany gran! Aquestes com que viuen al galliner les alimenten amb sobres orgàniques de les nostres cases i amb l'ordi ecològic que cau a terra i recollim quan escombrem la sala de munyir les ovelles.

Per un altre cantó tenim una gallina rossa i dos galls pericos que corren lliurement pel corral i s'alimenten pel seu compte: picant de la palla, del terra, del femer... Aquesta gallina rossa té una facilitat sorprenent per posar-se lloca i per covar. Fa poc hem fet un petit experiment i recollint els ous de tres dies de les gallines pota blava, els hi hem fet covar a la rossa. I tela, han nascut tots 9 pollets i segur que tiren endavant amb una mare adoptiva tant protectora!



La nostra idea d'anar diversificant també amb un espai per l'hort de moment no va al mateix ritme, per falta de temps per portar-lo. Però a veure si mica en mica, anem diversificant la producció de la nostra granja.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada